I Sverige

KLUBBAR  I SVERIGE

Från Shanghai till Göteborg


Jyrki Saario var den som tog Defendon till Skandinavien och utvecklade systemet här.

Innan etableringen i Europa utvecklades och tränades Defendon företrädesvis i Kanada. Som så många andra system så bildades även inom Defendon några olika skolor. Men grunderna till systemet skapades i Kina, i Shanghai tidigt 1900-tal av Fairbairn. Under andra världskriget rekryterades Fairbairn av Brittiska Secret Service för att träna och lära ut närstrid, Close Combat Fighting till de allierades styrkor. Detta skedde på det beryktade Camp-X i Kanada.  Defendu utvecklades senare till ett civilt självförsvar, Scientific Self-defence och heter idag Defendo. Fairbairn hade en ambitiös elev som hette O'Neil som under WWII hjälpte till att utveckla Canadian Army Close combat training. Det gick under beteckningen Defendo. O'Neil fortsatte sedan till CIA. Defendon som civilt självförsvar fortsatte att utvecklas parallellt med den polisiära och militära varianten.

W E Fairbairns självförsvarssystem var grundat på hans personliga erfarenheter av fysiska konflikter som polis i Shanghai på 1920-talet. Han tränade flera olika kampsystem för att kunna utveckla ett enkelt och effektivt självförsvar. Det var Jiu Jitsu, Judo, Kung Fu bland annat, vars tekniker låg till grund och kombinerades till ett eget system. Judo är i sin tur utvecklat av Jiu Jitsu och Jiu Jitsun kommer i sin tur från Kinesiska kampstilar. Det går tillbaks ända till Mingdynastin 1368 – 1644 och det var då två olika kinesiska stilar, bl a Wu Shu fördes över till Japan. Här fanns grunderna till grappling och kast! Japanska myndigheter stöttade utvecklingen av dessa kampkonster och ur detta skapades något som fick namnet Jujitsu!


Från Göteborg har sedan Defendon spridit sig både i Sverige, men också i Europa och andra delar av världen.

Defendo växer world wide


Defendo Alliance grundades år 2005 av Jyrki Saario med målet att sprida och lära ut Scandinavian Defendo. Defendo Alliance har medlemmar i bl.a. Finland, Ungern, Polen, Sverige, Norge, Tjeckien, Irland, Frankrike och USA. Vår kunskapsbank grundas i många års erfarenheter av närkampsträning, av arbete inom yrken som kräver våldsanvändning och i 100-tals analyser av faktiska händelser där personer behövt försvara sig. Organisationen växer snabbt och Scandinavian Defendo anses idag som ett av världens bästa system för självförsvar för Civila, Polis och Militär. Välkommen in till oss för att testa!


Defendo Göteborg


Victor Hasselblads gata 12 i Högsbo, Västra Frölunda


Träningstider för 2019


Tisdagar 18.00-19.30

Torsdagar 18.30-20.00


Svenska instruktörer


Alla licensierade instruktörer, svenska som internationella, har genomgått ett graderingstest som utvecklats och anpassats för att säkerställa kvaliteten i Defendosystemet


Bra ledarskap ska präglas av

- rättvisa

- ödmjukhet

- tydlighet

- respekt

- pedagogikVi tränar för att utvecklas och må bra, inte för att vara tuffa eller skada varandra.

Våra instruktörer i Göteborg tillsamman med

chefs-instruktör


Ingemar Jönsson

Träna med förstånd!


TRÄNA HÅRT, TRÄNA SÄKERT


Våra instruktörer erbjuder professionell och säker träning. Övningarna i defendo är varierade och utvecklar fysisk styrka, självförtroende och färdigheter i att hantera hotfulla situationer. Defendo alliance erbjuder även instruktörskurser i flera steg och med olika inriktningar för att säkertsälla att varje instruktör har god kunskaper om sitt ämne.


Våra instruktörer är noga utvalda baserat på deras lämplighet, pedagogiska skicklighet och hur de främjar en bra träningsatmosfär. Intensiteten i träningen höjs succesivt för att ge en ständig utmaning för eleverna.